Index Vakbarát Hírportál

Gázrobbanás történt egy floridai bevásárlóközpontban

2019. július 6., szombat 19:32

A floridai Plantation rendőrsége gázrobbanásról számolt be. A Miamitól 40 kilométerre északra fekvő város bevásárlóközpontjában történt a robbanás, és a hatóságok szerint többen is megsérültek, de egyelőre úgy tudni, hogy nem halt meg senki. Helyi idő szerint szombat reggel történt az eset, aminek a körülményeit a rendőrség a tűzoltók vizsgálják. Későbbre ígértek információt arról is, hogy hányan sérültek meg, és milyen súlyosan, a robbanás után 15-20 sérültről beszéltek, akik közül legalább ketten szenvedtek súlyos sérüléseket. 

Frissítés:  A New York Times szerint legalább húszan sérültek meg, és többen vannak kritikus állapotban. A hatóságoktól úgy tudják, hogy gázszivárgás okozhatta a robbanást, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. A robbanás a bevásárlóközpont egyik pizzériájában történt, amely ennek következtében teljesen megsemmisült.

A Guardian arról ír, hogy a bevásárlóközpont nagyjából száz méteres környékén is törmeléket lehet látni, a CNN is nagy pusztításról írt, de ők sem tudják még, hogy pontosan hány sérültje lehet a robbanásnak. 

A Twitteren több videó és kép is kering a robbanás helyszínéről, mindenhol rengeteg a törmelék. A környéket a rendőrség lezárta. 

Van, aki a bevásárlóközpont szomszédságában lakik, és így néz ki a terasza

Szemtanúk szerint a robbanás után legalább háromszázan siettek a vészkijáratokhoz, a parkolóban álló autók is megrongálódtak a törmeléktől. A 20 éves Daniel Hubert a bevásárlóközpontban található L.A. Fitness edzőteremben volt, azt mondta, hogy még a legnehezebb súlyok is beleremegtek a robbanásba, a terem berendezéseiben, és a szemközti étteremben is nagy pusztítást okozott a robbanás. "Három mérföldnyire laknak barátaim, ők azt hitték földrengés van" - mesélte a robbanás erejéről. 

Rovatok