Index Vakbarát Hírportál

Még a Fehér Ház sajtószobáját is elöntötte a víz a washingtoni vihar után

2019. július 8., hétfő 20:07 | aznap frissítve

Hétfőn reggel óriási vihar pusztított az amerikai fővárosban és környékén, a Fehér Ház sajtószobája és az elnöki hivatal egyik szárnyának földszinti irodái helyi idő szerint kora délután még víz alatt álltak, jelentette az MTI. A viharban egyetlen óra alatt 180-190 milliméternyi eső zúdult Washingtonra, illetve a környező marylandi és virginiai településekre.

A vihar házakat és utcákat öntött el, fákat csavart ki, a víz mennyisége miatt pedig a fővárosban és a főváros körüli körgyűrűn megállt a forgalom. Az egyik helyi metróvonalon felfüggesztették a járatokat, és átmeneti időre leállt a vasúti közlekedés is.

Vito Maggiolo, a washingtoni tűzoltóság szóvivője közölte: több, a Potomac folyó mentén álló háznak a tetejéről mentették az embereket, helyenként pedig csónakokkal kellett menteni az autójukban rekedt embereket, sérülés ugyanakkor nem történt. A térségben több mint hatezren maradtak áramszolgáltatás nélkül. 

A helyzet rosszabbodhat, a meteorológiai előrejelzések szerint Washingtonban és környékén további özönvízszerű esőzések várhatóak. A rendőrség arra figyelmeztette a térségben élőket, hogy ne üljenek autóba, kerüljék el a viharzónát.

Rovatok