Index Vakbarát Hírportál

Trump védelmébe vette az Epstein-ügy miatt támadott munkaügyi miniszterét

2019. július 9., kedd 20:37

Donald Trump amerikai elnöknek most azért kell magyarázkodnia, mert munkaügyi minisztere Alex Acosta, heves támadások kereszttüzébe került. Acosta volt 2008-ban az a floridai ügyész, aki vádalkut kötött Jeffrey Epstein milliárdos üzletemberrel. Epsteint hétfőn vették őrizetbe, emberkereskedelem és kiskorúak ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt vádat is emeltek ellene. Epstein akkor 13 hónapig tartó börtönbüntetést kapott, de sikerült elkerülnie az emberkereskedelem miatti szövetségi vádemelést.

Újságírói kérdésekre kedden Donald Trump azt válaszolta, hogy jó miniszternek tartja Acostát. Azt is elmondta, hogy jobban örült volna, ha az Epstein-ügyet annak idején máshogy kezeli, de arra is felhívta a figyelmet, hogy több ügyész is részt vett a döntésben.

Epsteinről azt mondta Trump, hogy másfél évtizeddel ezelőtt találkoztak, de soha nem volt baráti a viszonyuk, és nem is különösebben kedveli a férfit.

Trump mellett Bill Clinton korábbi elnöknek is magyarázkodnia kellett Epstein miatt. Ő egy közleményt adott ki, amiben azt írja, hogy 2002-ben és 2003-ban négyszer is utazott Epstein magángépén, de leszögezi, hogy Epstein bűneiről nem tudott semmit, ráadásul több, mint 10 éve nem is beszélt Epsteinnel.

Rovatok