Index Vakbarát Hírportál

Több órát késnek a Szlovákiát érintő nemzetközi vonatok

2019. július 9., kedd 11:01

Többórás késéssel járnak a Szlovákiát érintő nemzetközi vonatok, mert kerülőútra kényszerülnek a szlovák szakaszon kedd reggel történt vasúti baleset miatt, közölte a Mávinform az MTI-vel.

Vágsellyénél siklott ki egy tehervonat, ezért a nemzetközi vonatok nem a szobi vonalon járnak, a Hegyeshalom-Rajka-Pozsony kerülő útirány használata miatt többórás késésekre kell számítani. A magyarországi szakaszon ezek a járatok nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást.

Olvasónk Dóra, azt írta, "Prágából tartottunk hazafelé, valamikor fél 12 körül megállt a vonatunk Rajka állomáson. Akkor bemondták, hogy technikai szünetet tartanak, azóta semmi tájékoztatás, csak amit a Máv honlapra kiírtak. A  vonaton csak a folyósón nyithatóak az ablakok, a fülkékben légkondi szolgáltatná a szellőzést, ami viszont hol működik-hol nem az áramellátástól függően". 

Az ezeken az állomásokon felszálló, illetve a Nyugati pályaudvarra a kerülő útirányon érkező nemzetközi járatok utasainak menetjegyei a szobi vonalon bármely személyvonatra érvényesek. 

Rovatok