Index Vakbarát Hírportál

50 méteres lánggal égett egy Moszkva melletti hőerőmű

2019. július 11., csütörtök 11:13 | aznap frissítve

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön –jelentette a Ria Novosztyi. A balesetben egy ember meghalt, 13-an megsérültek azok közül, akik a közeli autójavító műhelyben dolgoztak. A halálos áldozat egy női biztonsági őr, akinek nem sikerült kimenekülnie a tűzből. A sérültek közül egy embert kellett kórházba szállítani.

A metrógyártásáról Magyarországon is ismert Mityiscsiben lévő hőerőmű magasnyomású gázterminálja égett, megvolt a veszélye, hogy a lángok átterjednek a közelben épülő kollégiumra is. A tűzoltóság szerint azonban lakott épületek nem voltak veszélyben a tűztől, amelyet kora délutánra sikerült lokalizálni, és csökkenteni az 50 méteres lángcsóvát. A gyanú szerint a tűz az olajat tartalmazó ciszternában keletkezett.

Big fire in the area of thermal power plant in Moscow region https://t.co/LXYULuZY2h pic.twitter.com/Soz8tHPsfv via @VasyaKuzmln #Russia

— Liveuamap (@Liveuamap) July 11, 2019

A fekvéséből adódóan korábban Szevernaja (Északi) néven emlegetett, hivatalosan 27-es számú  földgázzal táplált hőerőmű közel 1060 megawattos, 1992-ben helyezték üzembe. A város áramellátásáért felelős állami Moszenergo szerint nem lesz kimaradás az áramellátásban, mert a kimaradó termelést más forrásból tudják pótolni.

Ugyanakkor a Mihail Hodorkovszkijhoz köthető MBH Megyija szerint vannak áramkimaradások, sőt, helyenként a vízellátás is akadozik a környező lakóházakban.

Rovatok