Index Vakbarát Hírportál

A németek többsége szerint Merkel egészsége magánügy

2019. július 13., szombat 20:06

A német lakosság szerint Angela Merkel egészsége magánügy. A felmérést azután készítették, hogy a kancellár több nyilvános eseményen is remegett. A szombaton publikált közvélemény-kutatás arra vonatkozóan tett fel kérdést, hogy ilyen esetben mennyire lenne elvárható a köz tájékoztatása. 

Az utóbbi hetekben sok helyen ütköztek különböző vélemények arról, hogy a kancellárnak még 2021 előtt, a tervezettnél hamarabb át kellene adnia a helyét utódjának. 

A 4,495 ember bevonásával készített felmérés szerint, amit a Civey közvélemény-kutató készített csütörtökön és pénteken az Ausburger Allgemeine lapnak, azt mutatta, hogy a megkérdezettek 59 százaléka szerint a kancellár egészségügyi állapota a magánügye. A megkérdezettek 34 százaléka gondolta úgy, hogy tájékoztatnia kellene a szélesebb nyilvánosságot, és 7 százaléka a megkérdezetteknek nem tudott dönteni. 

Egy hónapon belül harmadik alkalommal videózták le úgy Angela Merkel német kancellárt, hogy egy nyilvános eseményen ijesztően remegni kezdett. Nemrég a finn miniszterelnök, Antti Rinne mellett állt, és a kollégája érkezésének tiszteletére rendezett katonai tiszteletadást nézte Berlinben, amikor ismét furcsa tüneteket produkált, másnap pedig a protokollal ellentétben ülve hallgatta Mette Frederiksen új dán miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár a himnuszokat. 

A német kancellár egészségügyi állapotával  ebben a cikkünkben  foglalkoztunk részletesebben.

(Reuters)

Rovatok