Index Vakbarát Hírportál

Megint bemászott valaki a Trevi-kútba

2019. július 19., péntek 10:12

550 euróra, vagyis csaknem 200 ezer forintra büntették azt a férfit, aki az ókori Róma szenátorának öltözve ugrott a római Trevi-kútba. Akcióját nemcsak a tömeg, de több térfigyelő kamera is végigkövette.

Az ANSA olasz hírügynökség arról számolt be, hogy a férfi Camorra áldozataiért tüntetett, vagyis azokért az üzlettulajdonosokért, akiktől azt várják, hogy illetéket fizessenek azért, hogy háborítatlanul dolgozhassanak. A férfi azt követelte, hogy beszélhessen az olasz belügyminiszterrel, ami persze nem valósult meg, mert a rendőrök viszonylag hamar kiszedték a kútból és elvitték. 

Virginia Raggi, Róma polgármestere saját Twitter-oldalán is megosztotta az incidenst. Raggi a bejegyzésben többek között arról írt, hogy Róma emlékműveit tisztelni kell, a Trevi-kút pedig nem egy úszómedence, és hogy szerinte elfogadhatatlan ez a fajta viselkedés. 

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy valaki a Trevi-kútban mártózik meg. Tavaly szeptemberben két kanadai turista mászott a kútba, egy évvel korábban pedig egy meztelen férfi úszott egyet Róma egyik legnagyobb szökőkútjában. 

Rovatok