Index Vakbarát Hírportál

Hőhullám Olaszországban: 40 fok is lehet

2019. július 23., kedd 15:13

Olaszország északi és középső térségeiben szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz érvényben egy Afrikából érkező újabb hőhullám miatt, ismét negyven fok lehet. 

A legnagyobb forróság az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige, Piemonte, Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna tartományokban várható, valamint a közép-olaszországi Toscana, Umbria és Lazio területén, valamint Szardínia szigetén. 

Ezeken a területeken az olasz hatóságok már életbe léptették a közepes, narancssárga meteorológiai és egészségvédelmi riasztást. Csütörtökön és pénteken ezt a legmagasabb szintre, vörös színű készültségre emelik. 

Negyven fokot várnak az alpesi Bolzanóban, a piemonti Vercelli, Alessandria, Asti, Novara városában, a lombardiai Paviában, a venetói Veronában és Reggio Emiliában. De hasonló helyzet várható a toszkán Firenze, Pistoia és Prato városában, valamint az umbriai Terniben, amely a nyári hónapokban a mindenkori legmelegebb térségnek számít Olaszországban. Közben délebbre és Szicília szigetén kellemes, 32 fokos nyári idő van. 

Az olasz egészségügyi minisztérium és katasztrófavédelem a sajtón keresztül figyelmeztette a lakosságot az újabb hőhullám érkezésére.   A nagy hőségben több helyi vasúti járatot felfüggesztenek, ha ezek klíma nélküli kocsikkal közlekednek.  (MTI)

Rovatok