Index Vakbarát Hírportál

Sebesülten találtak rá a szexhálózatos Epsteinre a börtönben

2019. július 25., csütörtök 07:01

Börtöncellájában sebesülten találták Jeffrey Epsteint, a kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdost, jelentette az NBC.

A 66 éves Epsteinre félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A nyakán eddig nem tisztázott eredetű sérülés nyomai voltak láthatók.

Az NBC értesülései szerint a manhattani börtön elkülönített zárkájában őrzött Epsteint állandó megfigyelés alatt tartották, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét. Meg nem nevezett források szerint Epstein öngyilkossággal próbálkozott, mások meg azt mondják, megrendezte az egészet, hogy öngyilkossági kísérletre, vagy akár támadásra hivatkozva elérje, hogy egy másik börtönbe szállítsák át. Megint más forrás szerint egy másik bűnöző támadhatta meg őt, azonosították is a kilétét, de az illető ügyvédje cáfolta a feltételezést. A börtönben megindították a vizsgálatot a történtek miatt.

Jeffrey Epsteint július 6-án tartóztatták le, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. Bár 500 millió dolláros óvadékot is kifizetett volna, a bíróság nemet mondott. Szerintük ugyanis a férfi veszélyt jelent a társadalomra, és ezt semmilyen pénz nem válthatja ki.

Az Epstein-ügy következtében távozott posztjáról Alex Acosta munkaügyi miniszter, aki 2008-ban a miami ügyészség tagjaként egyike volt azoknak az ügyészeknek, akik vádalkut kötöttek az akkor is kiskorúak elleni szexuális visszaéléssel vádolt Epsteinnel. (MTI)

Rovatok