Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson kutyát akar a Downing Streetre Larry macska mellé

2019. július 26., péntek 16:35

A héten kinevezett új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök londoni rezidenciájára beköltözve felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett - írja az MTI.

Johnson, aki szerdán lépett hivatalába, a miniszterelnöki rezidencia személyzetével találkozva megkérdezte, akarnak-e kutyát - közölte pénteken a találkozón elhangzottakat ismerő forrás. A személyzet határozott igennel válaszolt.

A Downing Streeten, ami 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larry. 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat.

Jól végezheti munkáját, már két miniszterelnököt - David Cameront és Theresa Mayt - is túlélt. Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol, és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium macskáival.

A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés. Larry természetesen ellenzi a kutya jövetelét, "A NAGY FRANCOKAT" - olvasható Larry Twitter-oldalán a véleménye a kutyáról.

Rovatok