Index Vakbarát Hírportál

Amerikai fiatalok késeltek meg egy olasz csendőrt

2019. július 26., péntek 17:38

Nagy port kavart bűncselekmény történt július 26-án Rómában, ahol a nyílt utcán megkéselték Mario Cerciello Rego csendőrtisztet. A tiszt és társa civil ruhában járőröztek péntek délelőtt, amikor a bűncselekmény történt. A rendőrséget egy lopás áldozata értesítette arról, hogy a tolvaj felajánlotta, 100 euróért cserébe hajlandó lenne visszaadni a táskáját a benne lévő mobiltelefonnal együtt. A találkozót a város egy központi helyszínére beszélték meg a via Pietro Cossán, nem messze az Angyalvártól és az Igazságügyi Palotától.

A terv az volt, hogy a két tolvajt letartóztatják a pénz átadásakor. A rendőrök észre is vettek két eltakart arcú alakot álldogálni egy sarkon, akiket gyanúsnak találtak, de amikor odaléptek hozzájuk, egyikük kést rántott és nyolcszor megszúrta a tisztet, aki a kórházban belehalt a sérülésébe. Társa, aki megpróbálta megmenteni az életét, szintén megsérült.

A rendőrség letartóztatott két amerikai állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a rabláshoz. Mindkét 19 éves fiatalt egy Meridien Hotelből vitték el, közel a tett helyszínéhez.

A meggyilkolt csendőrtiszt 35 éves volt, és nemrég tért vissza a szolgálatba a nászútjáról. 2009 óta önkéntesként szolgált a Máltai Lovagrend római egységénél, és szabadidejében évek óta ingyenebédet osztott a hajléktalanoknak a nagy pályaudvaroknál. 2013-ban szociális területen végzett munkájáért megkapta a Merito Melitense-díjat.

Frissítés:

Éjszaka a rendőrségen az egyik amerikai fiatal bevallotta, hogy ő szúrta le a csendőrt. Mint kiderült, a turisták egy drogdíler hátizsákját vették el, aki aszpirint adott el nekik kokain helyett. A tiszt halála megrázta Olaszországot, és idegenellenes hullámot is kiváltott, mivel a média egy része kezdetben úgy számolt be az esetről, hogy az elkövetők észak-afrikai származásúak voltak. Matteo Salvini belügyminiszter azt mondta, "életfogytiglani kényszermunka jár azoknak a gazembereknek", akik ezt elkövették.

Rovatok