Index Vakbarát Hírportál

Hiába keresték szülei a szupermarket hűtője mögé szorult fiatalembert

2019. július 26., péntek 00:55

"Forog velünk a világ. Nagyon lesújtó ennyi év után megtudni ezt" – nyilatkozta a felesége és saját fájdalmáról annak a fiatal férfinek az apja, akinek a holtteste közel tíz év után került elő egy szupermarket ipari hűtőszekrénye mögül Iowában.

A 25 éves fiatalember 2009 novemberében tűnt el, majd csaknem egy évtizeddel később, idén januárban, találtak egy a holttestet, amelyről az iowai hatóságok hétfőn kimondták, hogy a DNS-vizsgálat eredménye szerint azé a Larry Murillo-Moncadaé, aki korábban maga is a boltban dolgozott.

Az apa, Victor Murillo most egy rövid tévéinterjúban beszélt az eltűnés éjszakájáról, amikor a feleségével együtt keresték a gyermeküket, aki egy veszekedés után hagyta el a házat, annak ellenére, hogy odakint épp hóvihar tombolt. Később egy barát is beszállt a keresésbe. "Korán keltünk, de nem találtunk semmit. Olyan volt, mintha elnyelte volna a föld" – mondta a férfi.

A szupermarketet, ahol a holttestet megtalálták, három éve bezárták, de a hűtőszekrényeket csak idén vitték el, így maradhattak rejtve a férfi maradványai. Brandon Danielson nyomozó szerint Murillo-Moncada a hűtőegység és a fal közötti kb. 45 centis résbe eshetett bele, ahonnan a hűtők 3 méter magassága miatt nem tudott kimászni, a gépek zúgása miatt pedig a segélykiáltását se hallhatta senki.

Egyelőre a hatóságok sem értik, hogyan fordulhatott elő, hogy éveken át senki nem észlelte a hullaszagot.

Rovatok