Index Vakbarát Hírportál

Egy New York-i férfi a kocsiban felejtette ikergyerekeit, meghaltak

2019. július 27., szombat 09:36 | aznap frissítve

Meghalt két csecsemő New Yorkban pénteken, miután az apjuk az autóban felejtette őket közel egy teljes munkanapra – írja a New York Times.

Az eset Bronx városrészben történt, a 39 éves apa egy ezüst színű Honda Accorddal ment dolgozni a James J. Peters Orvosi Központba úgy, hogy 11 hónapos ikergyerekei is vele voltak. Valószínűleg megfeledkezett a gyerekekről, és a hátsó ülésen hagyta őket bekötve, miközben a nappali hőmérséklet 30 fok körül volt a városban egész héten. 

A cikk szerint órákkal később a férfi elment a munkából, beült a kocsiba, és már egy rövidebb utat megtett vele, amikor észlelte, hogy a gyerekek is ott vannak, ekkor megállt, kiugrott, és üvölteni kezdett. Egy járókelő értesítette a rendőrséget, már a telefonban elmondta, hogy úgy látja, a gyerekek nem lélegeznek. A halál beálltát a kiérkező rendőrök állapították meg, Mariza és Phoenix Rodriguezként azonosítva a csecsemőket. Az apát őrizetbe vették, és elvitték kihallgatásra. 

Authorities say 2 infants were found dead inside a car in the Bronx on Friday after their father told police that he forgot they were inside and went to work for the day. https://t.co/unc91Y410E

— FOX 11 Los Angeles (@FOXLA) 2019. július 27.

Amerikában évente átlagosan 38 gyerek hal meg amiatt, mert egy meleg nyári napon a kocsiban felejtik őket.

Rovatok