Index Vakbarát Hírportál

Hamisan vádolt csoportos nemi erőszakkal 12 izraeli férfit egy brit nő

2019. július 28., vasárnap 14:48

A ciprusi rendőrség vasárnap hamis vád gyanújával őrizetbe vette azt a 19 éves brit nőt, aki korábban csoportos nemi erőszak elkövetése miatt tett feljelentést izraeli turisták ellen. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a fiatal nő azt állította, hogy a ciprusi Ajía Napa fürdőhelyen támadta és erőszakolta meg 12 férfi.  

A Daily Mail információi szerint mind a 12 gyanúsítottat elengedték, a nő tárgyalása viszont hétfőn kezdődhet a hamis vád miatt.  

Rendőrségi források szerint a nő az után vonta vissza a vallomását, hogy a nyomozók a DNS-vizsgálat eredménye után további kérdéseket tettek fel neki. A nő szavahihetőségét akkor kérdőjelezték meg először a nyomozók,  mikor az egyik megvádolt, és a nő által azonosított férfi egy szelfivel tudta bizonyítani, hogy az állítólagos támadás idején ő a barátnőjével volt ágyban. Hárman bevallották, hogy lefeküdtek a brit nővel, de azt állították, hogy közös beleegyezéssel történt az aktus. A nő a vizsgálat elején azt mondta, hogy közülük az egyikükkel valóban beleegyezett a szexbe, de a másik kettő is lefogta és megerőszakolta. Később ezt a vallomását is visszavonta. 

A férfiak ügyvédje megerősítette, hogy az összes vádlottat szabadon engedték. Az ügyvéd azt mondja, hogy a nő őrizetbe került, és megbánta tettét, de ügyfelei polgári peres eljárást fognak ellene indítani.  

Rendőrségi források szerint a nő azért vádolta erőszakkal a férfiakat, mert azok az engedélye nélkül készítettek videót az aktusról. 

(Borítókép: Iakovos Hatzistavrou/AFP) 

Rovatok