Index Vakbarát Hírportál

Hatéves a legfiatalabb áldozata a kaliforniai lövöldözésnek

2019. július 29., hétfő 06:04 | aznap frissítve

Lövöldözés volt vasárnap egy észak-kaliforniai fokhagymafesztiválon.

a támadásban legalább három ember MEGHALT, TIzenegyen MEGSEBESÜLTek. 

A CNN szerint a legfiatalabb áldozat hatéves. 

A lövöldözés - amely részletei sok tekintetben még nem tisztázottak - az észak-kaliforniai Gilroyban rendezett idei háromnapos fokhagymafesztiválon történt helyi idő szerint esti órákban. 

A helyi rendőrség sajtótájékoztatója

szerint a fegyverest lelőtték, de egyes beszámolók szerint több támadó is lehetett, vagy legalábbis valaki segítette a lövöldözőt.

A támadó vagy támadók átvághatták a fesztivál kerítését, így jutottak be a rendezvény területére, vagyis jól ismerte a terepet és a biztonsági intézkedéseket. Azt egyelőre a hatóságok sem tudják, mi lehetett a támadó indítéka.  A helyi rendőrök egy percen belül a helyszínre értek, és leterítették a támadót. 

Hírügynökségek és hírtelevíziók korábban csak a rendezvény résztvevőire, illetve a közösségi médiában megjelent felvételekre hagyatkozva számolnak be a történtekről. A közlések szerint lövések dördültek el, és hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek.

A CNN-nek a rendfenntartó szervek egyik illetékese megerősítette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei vizsgálják az ügyet. 

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetében azt írta, hogy a lövöldözőt még nem fogták el. 

A San Franciscótól délre fekvő Gilroyban minden évben megrendezik a háromnapos fokhagymafesztivált, élelmiszer-bemutatókat, főzőversenyeket és zenés rendezvényeket tartanak. Évente százezernél több embere keresi fel a rendezvényt.

Rovatok