Index Vakbarát Hírportál

Elhagyott hátizsákja miatt helikopterrel keresték a hegymászót, aki a hüttében ült

2019. augusztus 1., csütörtök 20:41 | aznap frissítve

Nagyszabású mentőakciót váltott ki egy gazdátlanul megtalált 25 kilós hátizsák az ausztriai Traunstein hegyen. Az elhagyott hátizsákot egy négyfős hegymászócsapat fedezte fel egy félreeső helyen a sziklák között, írja a Spiegel.

A hátizsákban megtalálták gazdája útlevelét, mobilját és pénztárcáját is. Azt gondolták, hogy a zsák tulajdonosa lezuhanhatott, ezért riasztották a hegyi mentőket. A hegyi mentők elkezdték a keresést, riadóztattak egy rendőrségi helikoptert és egy keresőkutyát is bevetettek. 

Az elveszett hegymászót két órányi keresés után sem találták. Ekkor hívta fel a hegyi mentőket egy hütte tulajdonosa, hogy a keresett személy ott ücsörög nála és jól van. 

Mint kiderült, egy olyan 28 éves turistáról volt szó, aki hátizsákjával járja körbe Európát. Az eredeti terve az volt, hogy a hátizsákkal együtt mászik fel az 1666 méter magasan fekvő  Gmundner hüttéig, és onnan veszi be a Traunstein hegy csúcsát. Túlbecsülte azonban az erejét és a hegy meredekségét. 750 méter magasan ezért úgy döntött, hogy 25 kilós hátizsákját elrejti egy félreeső helyen, és enélkül hódítja meg a csúcsot. 

 

Rovatok