Index Vakbarát Hírportál

Bizarr tárgyat operáltak ki egy kínai férfi hasából

2019. augusztus 2., péntek 20:30 | aznap frissítve

Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből, a sencseni kórház szerint ez volt a legbizarrabb tárgy, amit valaha egy páciens belső szerveiben találtak  – írja az MTI. 

Az 51 éves Li vezetéknevű pácienst június végén vették fel a kórházba, hasi fájdalomra panaszkodott. A CT-vizsgálat egy tárgy jelenlétére utalt a patkóbélben.

Li elmondta az orvosoknak, hogy a fogkefét 20 éve, egy öngyilkossági kísérlete alkalmával nyelte le, amikor droghasználatból következően HIV-fertőzöttként diagnosztizálták.

A sikertelen öngyilkossági kísérlet után nem volt diszkomfort érzete. Nem foglalkozott többé a testében lévő tárggyal, mert felhagyott a drogokkal, elkezdte a HIV-kezelést. Később megházasodott, két gyermeke született.

A fogkefe 2014-ig nyugalomban volt a hasában, akkor azonban Li elkezdett hasi panaszoktól és epehólyag-gyulladástól szenvedni.

„A fogkefe valószínűleg sok éven át a gyomorban és a patkóbélben maradt, majd beleakadt az epevezetékbe, ami gyulladást és fájdalmakat idézett elő” – mondta Liu Csia-lin, a férfi kezelőorvosa. 

Endoszkóppal távolították el a fogkefét, aminek sörtéi már feloldódtak.

Rovatok