Index Vakbarát Hírportál

Hat napig volt felborult autója foglya egy belga nő a múlt heti hőhullámban

2019. augusztus 2., péntek 20:59 | aznap frissítve

Hat napig volt felborult autójának foglya egy belga nő a múlt héten, az ország legmelegebb nyári napjaiban - írja az MTI.  Corine Bastide Liege közelében szenvedett balesetet, autója kicsúszott az útról, és felborult a közeli erdőben. Azután szabadították ki a 45 éves nőt, hogy a család barátai napokkal hirdetéseket taktak ki eltűnéséről, és valaki észrevette az erdőben az autót.

Kórházi ágyáról nyilatkozva a nő elmondta, hogy első éjszakáján a kocsiba zárva folyamatosan csöngött a mobiltelefonja, de olyan fájdalmai voltak, hogy képtelen volt érte nyúlni. "Másnap már nem csöngött, tudtam, hogy lemerült. Amikor embereket hallottam, megpróbáltam kiabálni, de senki nem hallotta meg" - nyilatkozta.

Múlt héten Belgiumban a hőmérséklet 40 Celsius-fok fölött volt, Bastide úgy élte túl a balesetet és a hosszas fogságot, hogy amikor vihar tört ki, vizet gyűjtött.

"Kezdetben fojtogatott a hőség, de a lábammal ki tudtam nyitni a kocsi ajtaját. A hét végén elkezdett esni az eső, ami jó volt, de két éjszaka vízben aludtam. Hideg volt és folyamatosan remegtem" - idézte fel a történteket.

"Úgy próbáltam meg inni, hogy a rágógumi dobozát töltöttem meg vízzel, és nedves faágakat rágcsáltam" - mondta. Éhséget nem igazán érzett. A legnehezebb az volt, hogy összetörött üvegeken feküd. Megpróbálta felemelkedni, de úgy érzete, hogy a háta darabokra tört.

Rovatok