Index Vakbarát Hírportál

Már az oktatási minisztert is leváltották Romániában az eltűnt 15 éves lány miatt

2019. augusztus 2., péntek 14:15 | aznap frissítve

Leváltotta Viorica Dancila román kormányfő pénteken Ecaterina Andronescu oktatási minisztert, amiért a tárcavezető az áldozatot elmarasztaló megjegyzést tett a múlt héten eltűnt, a gyanú szerint megerőszakolt és megölt 15 éves lány ügyében - írja az MTI. 

Andronescu azt mondta egy híradóban: ő már "otthonról megtanulta, hogy ne üljön be idegen autóba", arra utalva, hogy Alexandrát autóstoposként vette fel kocsijába a meggyilkolását később bevalló férfi.

Dancila Facebook-bejegyzésben közölte döntését, leszögezve: Andronescu televíziós nyilatkozata a megértés hiányáról tanúskodik. "Ez egy felelőtlen hozzáállás, ami nem tükrözi a kormány álláspontját, és nem akarom, hogy az általam vezetett kabinettel azonosítsák" - magyarázta döntését a miniszterelnök.

Kedden arról számoltunk be, hogy az ügy miatt lemondott a román belügyminiszter, de korábban rendőrfőkapitány is távozott a botrány miatt. 

Az üggyel kapcsolatban a miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy hadat üzen a bűnözésnek egy sor kormányzati intézkedéssel. 

Az ügyben egyébként nemrég az is felmerült, hogy a lányt valójában nem is ölték meg.  

Rovatok