Index Vakbarát Hírportál

Óriási áramszünet sújtja a 10 milliós indonéziai fővárost

2019. augusztus 4., vasárnap 11:52

Nagyobb áramkimaradás volt az indonéziai fővárosban, Jakartában és néhány környező tartományban, miután Jáva szigetén több áramellátó központtal probléma van, jelentette be a PLN indonéziai áramszolgáltató.

A tízmilliós indonéziai főváros legtöbb körzetében be kellett kapcsolni a generátorokat. Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart az áramszünet, a PLN munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

A helyi idő szerint délben kezdődött kimaradás miatt zavar keletkezett a jakartai tömegközlekedésben, és több utast kellett kimenteni vonatokról. A mobilszolgáltatás sem működik mindenhol, és sokfelé a közlekedési jelzőlámpák sem világítanak, ami nagy dugókhoz vezetett a forgalmas fővárosban.

Az áramkimaradás nem okozott zavart a légi közlekedésben a jakartai repülőtéren a generátoroknak köszönhetően, írta az üzemeltető a Twitteren. Anies Baswedan jakartai kormányzó azt is jelezte, hogy a kórházak is a megszokott módon működnek.

Az érintett területen összesen 100 millió ember él. Jakartában időről időre előfordulnak áramszünetek, de azok általában részlegesek és rövid ideig tartanak, írja az MTI.

Rovatok