Index Vakbarát Hírportál

Túl van az életveszélyen a Tate Modern teraszáról ledobott kisfiú

2019. augusztus 5., hétfő 13:29 | aznap frissítve

Túl van az életveszélyen, de az állapota még mindig válságos annak a hatéves kisfiúnak, akit egy 17 éves fiú dobott le a londoni Tate Modern múzeum tizedik emeletén lévő kilátó teraszáról. 

A francia kisfiú a szüleivel volt a múzeumban. Öt emeletet zuhant, és egy tetőre esett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A szemtanúk hatalmas robajról számoltak be, és egy nő sikításáról, aki azt kiabálta, hogy hol van a fiam?! Egy szemtanú szerint a 17 éves fiú, akit az emberek visszatartottak a rendőrök kiérkezéséig, egyáltalán nem tűnt feldúltnak, csak csendben és nyugodtan állt.

Több gyerekes család sokkot kapott és pánikszerűen menekülni kezdett a liftek irányába, azonban az épületet nem tudták elhagyni, mert a kijáratokat lezárták a hatóságok megérkeztéig.

A 17 éves fiút őrizetbe vették gyilkossági kísérlet gyanújával. A rendőrség szerint egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy a kamasz ismerte volna áldozatát, ezért tovább vizsgálják az esemény körülményeit.

A Tate Modern közölte, mindenben együttműködnek a hatóságokkal az eset tisztázása érdekében. Mint írták, minden gondolatuk a gyerek és családja körül forog. 

Rovatok