Index Vakbarát Hírportál

Felakasztotta magát a brazil rab, aki lányának öltözve próbált megszökni

2019. augusztus 6., kedd 16:20 | aznap frissítve

Felakasztotta magát az a brazil rab, aki néhány napja azzal került a hírekbe, hogy gumimaszkban, parókával, melltartót és testhezálló szűk farmert viselve, saját lányának öltözve próbált megszökni a Gericinó nevű börtönből. 

A hatóságok szerint a férfi ágyneműjével akasztotta fel magát, az ügyben nyomozást indítottak, írja a Reuters.

A 42 éves Clauvino da Silva pár napja lánya látogatását követően női ruhákban akart távozni a fegyintézetből, de gyanús viselkedése miatt feltűnt a börtönőröknek, akik nyomban fel is tartóztatták a szökevényt. Ezen a videón azt látni, ahogy a rendőrök szép lassan levetkőztetik a nőnek öltözött rabot.

A szökési kísérlet után a rendőrség kikérdezte a rabot, a lányát és további hét embert. A gyanúsítottak között volt egy terhes nő is, aki a gumimaszkot becsempészhette a börtönbe. Terhes nőket ugyanis nem vizsgálnak át a börtönőrök.

Clauvino da Silvát drogkereskedelem miatt 73 év és 10 hónap szabadságvesztésre ítélték. 2013-ban egyszer már megszökött több tucatnyi rabtársával a börtönből.

Úgy tűnik, a brazil börtönökben elég könnyű meghalni, a börtönhelyzet egyre brutálisabb: július végén például tizenhat embert fejeztek le, és összesen ötvenheten haltak meg egy börtönlázadásban. Májusban ötvenöten haltak meg egy börtönlázadásban az ország nyugati részében, tavaly pedig ötvennégy ember szökött meg az egyik intézményből egy hasonló incidens után. 

Rovatok