Index Vakbarát Hírportál

Kisiklott egy magyar vonat Szlovéniában

2019. augusztus 6., kedd 14:29

Kisiklott egy magyar vonat a szlovéniai Rimske Toplicenél, de szerencsére senki nem sérült meg, írta egy olvasónk, aki a szerelvényen utazott. A baleset híre a szlovén 24ur-on is megjelent, eszerint a Ljubljanából Mariborba tartó vonaton 100 ember utazott. A Maribor felé vezető vasútvonalat lezárták, ezért késésekre kell számítani.

Csaba szerint a baleset délelőtt 10 órakor történt, a vonat nagyjából 50-el mehetett, mert éppen megközelítettek egy lakott területen lévő megállót. A szerelvény két kocsija siklott ki.

Olvasónk a harmadik kocsiban utazott, mint írta,

egy csattanás majd óriási rázkódás volt - ahogy a köveken szaguldottunk - és porfelhő jott be az ablakon. Nagyon megrémült mindenki. Félő volt, hogy felborul a vonat, annyira rázkodott. Én már ki is támasztottam és figyeltem, hogy mi fog rámesni balról, mert jobbra futott le és dőlt a harmadik kocsi. Szerencsére megálltunk.

A szlovén rendőrség kiszállt a helyszínre és lezárta a területet. A szlovén vasutasok vizet és croissant-t osztottak az utasoknak. Egy órával később buszt küldtek az utasokért, ami elvitte őket a határra, Hodosra, onnan a magyar hatóságok veszik át őket. 

Rovatok