Index Vakbarát Hírportál

A tálibok autóba rejtett pokolgéppel támadtak egy rendőrőrst

2019. augusztus 7., szerda 16:46 | aznap frissítve

A tálibok vállalták magukra azt az autóbombás merényletet, amit egy rendőrőrs ellen követtek el Kabulban, írja a Reuters. A támadásban 14 ember meghalt, 145-en megsérültek. A halálos áldozatok közül 10-en, a sérültek közül 92-en civilek voltak.

Az autóba rejtett pokolgép akkor lépett működésbe, amikor a járművet megállították a rendőrőrsön kívüli ellenőrző pontnál, jelentette be a belügyminisztérium.

Az erőszak annak ellenére sem hagyott alább Afganisztánban, hogy újabb tárgyalási forduló kezdődött az Egyesült Államok és a tálibok között Dohában.

A nyilatkozók szerint megállapodás várható a forduló végén, még augusztus 13-a előtt. Ebben az esetben az Egyesült Államok beleegyezhet, hogy kivonja az erőit – azt nem tudni, milyen ütemben –, míg a tálibok ígéretet tesznek, hogy az országot nem fogják támadások kiindulópontjának használni szélsőségesek.

Szeptember 28-én elnökválasztás lesz az országban. A tálibok azonban ennek bojkottjára szólítottak fel, és támadásokkal fenyegették meg a választási nagygyűléseket.

Rovatok