Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a görög szigeten eltűnt brit asztrofizikus holttestét

2019. augusztus 7., szerda 15:22 | aznap frissítve

Megtalálták annak a brit asztrofizikusnőnek a holttestét, aki futni indult Ikaria görög szigeten még hétfőn, azóta viszont nem került elő, írja a CNN a helyi rendőrségre hivatkozva.

Az AFP szerda délután a görög köztévére hivatkozva már megírta, hogy megtalálták a nő holttestét egy nagyjából 20 méter mély szakadékban, de a rendőrök sokáig csak annyit erősítettek meg, hogy egy női holttestet találtak.

Natalie Christopher asztrofizikus ciprusi barátjával együtt érkezett a szigetre Ciprusról. Hétfőn reggel a férfi nem találta Christophert a szállásukon, de azt mondta, sikerült elérnie telefonon. A nő elmondta, hogy kiment futni.

Azonban vissza már nem érkezett. Miután pedig órákkal később sem került elő, és nem vette fel a telefonját, a férfi bejelentette az eltűnését a rendőrségen.

A helyi hatóságok rendőrautókkal és helikopterrel is a nő keresésére indultak. Kedden, nagyjából egy nappal az eltűnése után a rendőrök fogtak jelzést a telefonjáról, de nem tudták bemérni a helyzetét. Később azt mondták, hogy a nő telefonja szerdán már ki volt kapcsolva.

Nyilatkozott annak a hotelnek a tulajdonosa, ahol a pár megszállt a három naposra tervez útjuk alatt. Ő azt mondta, két lehetséges futóútvonalat vizsgáltak át elsősorban a hatóságok. Az egyik a partra, a másik a hegyekbe vezetett. Szerdán reggel a görög védelmi minisztérium is beszállt a kutatásba, írja a CNN. 

A görög médiában olyan meg nem erősített hírek is voltak, hogy a pár hotelszobájában vér nyomát találták meg.

A rendszeresen sportoló Christopher több közösségi médiás projektben is benne volt Cipruson. Az egyik célja például az volt, hogy felszámolják a ciprusi görög és török fiatalok közötti ellentéteket.

Alig több mint egy hónapon belül Christopher volt a második külföldi tudósnő, aki eltűnt Görögországban. Krétán Suzanne Eaton, a gerinctelenek fejlődés- és sejtbiológiájának professzora tűnt el, miután kocogni indult. A holttestét július 8-án találták meg, és az ügyben később elfogtak egy férfit, akit a gyilkossággal vádolnak.

Rovatok