Index Vakbarát Hírportál

Pánik a New York-i Times Square-en: azt hitték, valaki lövöldözni kezdett

2019. augusztus 7., szerda 06:54

Kaotikus jelenetek zajlottak a New York-i Times Square-en, miután többen azt hitték, hogy lövéseket hallottak, és menekülni kezdtek. 

Mint később kiderült, a közelben egy motor haladt át, és ennek a hangját hihették többen lövéseknek, majd kiabálni kezdtek, hogy egy fegyveres van a közelben. A környéken tartózkodó több ezres tömegben ezután pánik tört ki, menekülés közben többen megsérültek, de senki nem szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket, írja a CBS.

Többen a 911-es segélyhívót tárcsázták az események miatt, egy szemtanú pedig arról számolt be az ABC-nek, hogy egy gyanús hangot hallott, ami után azt látta, hogy embertömegek rohannak. Sokan a táskáikat, értékeiket hátrahagyva futottak, és próbáltak fedezéket keresni. A történtek után a helyi rendőrség twitteren igyekezte nyugtatni az embereket, hogy nincs fegyveres a Times Square-en, és arra kért mindenkit, hogy ne essenek pánikba. 

Mindez néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államokban két lövöldözés is történt rövid időn belül: El Pasóban 22 emberrel végzett egy fegyveres, az ohiói Daytonban pedig kilenc embert ölt meg egy férfi. 

Rovatok