Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államokra az Amnesty

2019. augusztus 8., csütörtök 08:33

Nem jellemző, hogy az Egyesült Államokba utazókat számára figyelmeztetést adnak ki veszélyhelyzet miatt, most viszont megtette ezt az Amnesty International jogvédő szervezet. 

Az utóbbi időszak fegyveres támadásai miatt azt kérik az emberekkel, hogy legyenek éberek, és készüljenek vésztervvel veszély esetére. Megjegyzik azt is, hogy viszonylag sok ember rendelkezik fegyverrel, ezért sem árt figyelni. Azt javasolják az országba utazóknak, hogy kerüljék az olyan helyeket, ahol nagyobb számban összegyűlhetnek az emberek, például a kulturális eseményeket és a bevásárlóközpontokat. Tanácsolják, hogy különösen legyenek figyelmesek, ha bárokba, szórakozóhelyekre és kaszinókba térnek be. 

Hozzáteszik, hogy az országba utazók nemi, faji identitásuk, származásuk és bőrszínük alapján is célpontokká válhatnak. A szervezet azzal zárja, hogy az Egyesült Államok nem tesz eleget azért, hogy az embereket megvédje, ezt hangsúlyozta egyik jogvédőjük is a figyelmeztetést mellé csatolt közleményben. 

A hétvégén rövid időn belül két lövöldözés is volt az Egyesült Államokban: a dél-texasi El Pasóban 22 emberrel végzett egy fegyveres, néhány órával később az ohiói Daytonban ölt meg kilenc embert egy támadó. 

Rovatok