Index Vakbarát Hírportál

Négy embert megölt, kettőt súlyosan megsebesített a Los Angeles-i ámokfutó

2019. augusztus 8., csütörtök 10:56

Négy embert megölt, kettőt pedig súlyosan megsebesített egy 33 éves férfi a Los Angelestől délkeletre fekvő Santa Anában szerdán, közölték a helyi hatóságok. 

Áldozatait teljesen véletlenszerűen választotta ki és a motivációi között „a rablás, a gyűlölet és a gyilkosság" szerepelt – közölte a sajtótájékoztatón Carl Whitney, a helyi rendőrség képviselője.

Amit jelenleg tudunk, hogy ez az ember tele volt dühvel, ezért tett annyi emberben kárt ma este 

– tette hozzá Whitney. 

A rendőrség begyűjtötte azokat a kamerafelvételeket, amelyeken jól láthatóak a támadás pillanatai. Kiderült, hogy a férfi először két férfit szurkált össze abban a házban, ahol ő is lakott.  Egyikőjükre a lakásában találtak rá, de már nem tudták megmenteni az életét, a másik férfi a kórházban halt bele sérüléseibe. 

A 33 éves ámokfutó ezután egy pékséget rabolt ki, majd egy biztosításokkal foglalkozó irodába rontott be, ahol egy macsetével esett neki az 54 éves alkalmazottnak. A támadást az iroda biztonsági szolgálatának emberei a beépített kamerákon keresztül, élőben nézték végig, és azonnal hívták a rendőröket.  

Nem sokkal este hat előtt a férfi minden előzmény nélkül az egyik benzinkúton támadt rá egy férfira, majd az élelmiszerüzlethez hajtott, ahol megszerezte a biztonsági őr fegyverét. 

A járőrök végül az élelmiszerüzlet parkolójában vették észre a férfi Mercédeszét. Az épületbe viszont már nem kellett bemenniük, mert a férfi éppen akkor jött ki a boltból és azonnal eldobta a kését valamint az őrtől megszerzett fegyvert. A támadót letartóztatták. 

A két súlyos sérültet a támadás után kórházba szállították, az orvosok szerint nincsenek közvetlen életveszélyben. 

Rovatok