Index Vakbarát Hírportál

Haragos tüntetők fogadták Trumpot El Pasóban

2019. augusztus 8., csütörtök 13:51 | aznap frissítve

Donald Trump helyi idő szerint szerda délután érkezett meg El Pasóba, ahol huszonketten vesztették életüket, miután egy férfi tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban múlt szombaton. Helyiek egy csoportja azonban nem örült a látogatásnak, mert az elnököt okolják a merényletért. A támadó ugyanis egy olyan kiáltványt tett közzé a lövöldözés előtt, amiben Trumphoz hasonlóan "invázióként" hivatkozik a Közép-Amerika felől érkező bevándorlókra, illetve megjelenik benne az elnök több bevándorlóellenes kirohanása is.

A Guardian szerint a tüntetők többek között "Trump egy rasszista" illetve "A gyerekeinket védd, ne a Fegyverszövetséget" feliratú táblákat tartottak fel, és azt kiabálták, hogy "Menj innen Trump". El Paso kongresszusi képviselője, Veronica Escobar a támadás után kijelentette, városa nem látja szívesen az elnököt.

Az elnök szerda délelőtt a másik lövöldözés által sújtott várost, az ohiói Daytont is meglátogatta, ám ott is legalább 200 tüntető fogadta, akik a fegyvertartás szabályozását követelték. Trump mindezek ellenére sikerként könyvelte el a két látogatást.

Mint ismert, 12 órán belül két tömegmészárlás történt az Egyesült Államokban a hétvégén. El Pasóban huszonketten, Daytonban kilencen vesztették életüket. A támadások után újra felélénkült a fegyvertartásról szóló vita az országban.

Rovatok