Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a 9 napja a malajziai dzsungelben eltűnt 15 éves brit lány holttestét

2019. augusztus 13., kedd 11:35

A malajziai rendőrség bejelentése szerint holttestet találtak az eltűnt brit tinédzser, Nora Quoirin keresése során, írja a Sky News. A beteg kislány augusztus 4-ére virradóra tűnt el a Kuala Lumpurtól délre lévő Seramban közelében található dzsungel üdülőhelyéről.

A család szóvivője szerint a megtalált holttest valószínűleg a kislányé, de egyelőre még nem tudják megerősíteni, mivel a vizsgálatok folyamatban vannak a személyazonosság és a halál okának tisztázása érdekében.

Frissítés 14:30-kor: A rendőrség szerint a holttestet mindössze két kilométerrel messzebb találták meg a kislány eltűnési helyétől. A holttesten nem volt semmi ruha. A család szóvivője szerint minden jel arra mutat, hogy a holttest a kislányé.

Frissítés 15:45-kor: A rendőrség megerősítette: az eltűnt lány szülei bent voltak a kórházban, és lányukként azonosították a megtalált holttestet. A halál okát a boncolás során állapítják meg.

Augusztus 4-én reggel Nora nem volt a hálószobájában, és az apja szerint az ablak nyitva volt. A családja azt állította, hogy a kislány nem az a kóborlós személyiség, ezért attól tartottak, hogy a gyereket elrabolták. A malajziai rendőrség szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy a lányt akarata ellenére valaki elvitte volna.

Keresésébe több száz rendőr, katona és önkéntes civil szállt be, akik láncban fésülték az üdülőhelyet körbevevő dzsungelt. A remény napról napra csökkent, mivel a kislány a holoprosencephalia nevű agyi rendellenességgel született, és különleges ellátásra van szüksége. Édesanyja szívhez szóló üzenetben köszönte meg a keresőcsapatoknak az erőfeszítéseket, mint mondta

Nora az első gyermekünk. Születése óta sebezhető. Olyan drága számunkra, és a szívünk összetört. Felhívunk mindenkit, akinek van információja róla, hogy segítsen nekünk őt megtalálni.

Az asszony 10 ezer font jutalmat ajánlott annak, aki megbízható információt ad a kislány hollétéről. A család adományozók révén 100 ezer fontot gyűjtött össze a kislány megtalálására.

Rovatok