Index Vakbarát Hírportál

Bűnösnek találta a bíróság a hollywoodi hasfelmetszőt

2019. augusztus 16., péntek 12:01

Több mint huszonöt évvel az első gyilkosság után, Kaliforniában bűnösnek találták a hollywoodi hasfelmetsző néven hírhedtté vált sorozatgyilkost, Michael Gargiulot.

A most 43 éves férfit két nő, köztük Ashton Kutcher színész volt barátnőjének meggyilkolásában, és egy harmadik emberölési kísérletben találták bűnösnek csütörtökön, írja az Enews.

Az ügyészek halálbüntetést kértek a vádlottra, de a bíróság még nem hirdette ki, pontosan mi az ítélet.

A vád szerint a férfi a gyilkosságokat azután követte el, hogy a kedves szomszéd srác álcája alatt kifigyelte, mikor a legsebezhetőbbek. Gyakran használta eszközként munkáját – klímaszerelő volt –, hogy bejusson a lakásokba. Így ölte meg 47 kézszúrással Ashton Kutcher akkori barátnőjét is 2001-ben.

Aznap volt az Emmy-díjátadás, és úgy volt, hogy a lány elkíséri a színészt az Emmy utáni bulira. A színész 10:45 körül érte ment a lakásához, és bár világos volt bent, és a lány kocsija is kint állt, nem nyitott ajtót senki. A színész benézett az ajtón, és meglátta a vérfoltokat a padlón, de kiömlött vörösbornak nézte azokat, és gyanútlanul odébbállt azzal a gondolattal, hogy Ellerin biztos azért nem engedte be, mert megsértődött, amiért késve érkezett. A holttestet végül másnap találta meg a lány lakótársa a fürdőben. 

Ha rajta múlik, több áldozat lett volna, csakhogy egy nő felvette vele a harcot, amikor éjjel az ágyában arra ébredt, hogy megszúrják. A túlélő Gargiulo ellen tanúskodott a bíróságon. A perben a vád 250 tanút vonultatott fel.  

A férfinak egy harmadik nő meggyilkolásában is bíróság elé kell majd állnia. Azt 1993-ban – több mint tíz évvel a többi gyilkosság előtt – mindössze 17 évesen követhette el, és egy főiskolas lányt ölhetett meg.

A gyilkosságokkal és a perrel ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen.>>>

Rovatok