Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a tiniket, akik részegen szétvertek egy komplett vasútmodell-kiállítást

2019. augusztus 19., hétfő 18:47

Pénzbüntetést kapott az a négy 16 éves gyerek, akik szétverték a Market Deeping Railway Club vasútmodell-kiállítását a közép-angliai Stamfordban még május 18-án, írja a BBC.

A fiatalok összesen egy üveg vodkát fogyasztottak el, hogy állításuk szerint felkészüljenek a következő napi vizsgájukra.

A bíróságon kiderült, hogy a négy fiatal szándékosan borogatta fel a kiállítás asztalait, a falhoz vágták a kiállítási tárgyakat, és miután tönkretették a felbecsülhetetlen értékű tárgyakat, focizni kezdtek.

A klub még májusban mondták el a brit sajtónak, hogy egyes terepasztalokba éveket öltek a készítőik, sokaknak ez pedig életük munkája volt. A vandalizmus után 107 ezer fontnyi adomány érkezett a Market Deeping Railway Clubnak, többek között a híresen vasútmodell-rajongó Rod Stewart is beleadott, 10 ezer fontnyit.

A négy fiatal ügyében eljáró bíró elmondta, hogy 20 éves pályafutása alatt nem találkozott ilyen értelmetlen pusztítással.

A bíróság döntése alapján a gyerekeknek - vagyis pontosabban a szüleiknek - fejenként 500 fontot kell fizetniük kártérítésként. A csapat negyedik tagját szeptemberben fogják elítélni.

Rovatok