Index Vakbarát Hírportál

Elégedetlen volt a HR-osztállyal, az egész hotelt le akarta mészárolni

2019. augusztus 22., csütörtök 15:46

Egy kaliforniai szállodai alkalmazott megakadályozott egy súlyos tömegmészárlást

írta csütörtökön a BBC. A 37 éves férfi annyit tett, hogy komolyan vette egyik kollégája fenyegetőzését, miszerint le fogja lőni a személyzetet és a vendégeket, és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök pedig az el pasói és a daytoni tömegmészárlások után megszigorított irányelveknek megfelelően komolyan vették a bejelentést (melyre az FBI kifejezetten ösztönzi az amerikaiakat), és házkutatás tartottak a gyanús férfi Los Angeles-i lakásán, ahol erre az arzenálra bukkantak:

A Rodolfo Montoya áltla felhalmozott fegyverkészletből egyébként a rohampuska és a nagy kapacitású tár Kalifornia állam törvényei szerint illegálisnak minősülnek.

A nyomozás első részletei szerint Montoya „HR-problémák miatt“ kapta fel a vizet, és kezdte el kitervelni a tömegmészárlást.

A legutóbbi véres merényletet követően országszerte ösztönzött, és komolyan is vett lakossági bejelentéseknek köszönhetően több tömegmészárlást is sikerült megakadályozni.

Seattleben lekapcsoltak egy nácit, aki egy Miamiban élő latin-amerikai nőt fenyegetett meg a színesbőrűek floridai lemészárlásával,

Augusztus eleje óta összesen 28 embert tartóztattak le, akik az FBI szerint le akarták másolni a daytoni és az el pasói tömegmészárlást.

Rovatok