Index Vakbarát Hírportál

16 menekültet zsúfoltak az árokba boruló autóba, hatan meghaltak

2019. augusztus 26., hétfő 23:59

Legalább hat illegális bevándorló meghalt, további tíz pedig megsérült egy súlyos autóbalesetben hétfőn az észak-görögországi Alekszandropolisz kikötővárosa mellett – közölte az ERT görög közszolgálati rádió a rendőrségre hivatkozva.

A gyanú szerint két feltételezett embercsempész zsúfolt összesen 16 menekültet a terepjáróba, amivel aztán egy rendőri ellenőrzés elől kezdtek menekülni. Ekkor veszthette el az irányítást a jármű fölött a sofőr, majd hajtott az út széli árokba Loutra falu közelében – írja helyi sajtóinformációk alapján az MTI. A két embercsempész, egy bolgár és egy algériai férfi, gyalog elmenekült a baleset helyszínéről, de a hatóságok rövid idő alatt elfogták őket.

Különböző értesülések szerint a pakisztáni és egyiptomi állampolgárságú menedékkérők közül többen életveszélyes, illetve súlyos sérülést szenvedtek.

A görög rendőrség szinte napi rendszerességgel vesz őrizetbe embercsempészeket, akik kisbuszokba vagy teherautók rekeszeibe rejtve próbálnak migránsokat átcsempészni a görög-török határon az Évrosz határfolyó térségében.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az idén ezen az útvonalon mintegy 7500 illegális bevándorló jutott be Görögország területére. A migránsok abban reménykednek, hogy görögországi regisztráció nélkül juthatnak el Közép- vagy Nyugat-Európa országaiba, hogy menedékkérelmüket ott terjeszthessék elő és ne lehessen őket visszatoloncolni.

Rovatok