Index Vakbarát Hírportál

Trump saját golfpályájára vinné a G7-csúcsot

2019. augusztus 26., hétfő 19:17

Jelenleg Franciaországban zajlik a G7 csúcstalálkozó, a 2020-es helyszín viszont még nincs meg a világ hét legfejlettebb ipari országának értekezletére, amit Donald Trump amerikai elnök tárt karokkal látna egyik Floridai szállodájában. Trump hétfőn beszélt arról Biarritzban, hogy szívesen látná, ha a miami Doral hotel és golfpálya lenne a 2020-as helyszín, de csak azért, mert a stábja egész Amerikát végigpásztázva sem talált jobb létesítményt.

Ez nem rólam szól, hanem arról, hogy megtaláljuk a megfelelő helyszínt

– jelentette ki Trump, akit egyből heves kritika is ért szavai miatt, mondván csak a várható óriási bevétel érdekli. Trump erre azzal vágott vissza, hogy jó eséllyel inkább ráfizetés lenne neki egy ilyen esemény, mint hogy plusz bevételt jelentsen. Ezt egyébként törvény is tiltja az Egyesült Államokban, az elnök nem gazdagodhat kormányügyi dolgokból.

A National Doral Miami 13 km-re található Miami repülőterétől, ami Trump szerint az egyik legnagyobb előnye a helynek. Ugyanis a titkosszolgálat és a hadsereg emberei hiába nézelődtek országszerte, a 12 megtekintett lehetséges helyszín között volt olyan, ami kétórányi autózásra volt a repülőtértől, a többi pedig ilyen vagy olyan dolgokat nem engedett volna meg, írja a BBC.

A The Washington Post cikke szerint Trump már júniusban belebegtette a Doralt helyszínként, annak ellenére, hogy a tanácsadói pont a felmerülő etikai problémák miatt nem javasolták, hogy Trump saját szállodájába vigye a G7 csúcstalálkozót. Az már csak mellékes információ, hogy a The Miami Herald szerint a Doral forgalma, és így gazdasági tevékenysége jelentősen az elvárt szint alatt maradt az elmúlt időben.

(Borítókép: Donald Trump a G7 csúcstalálkozón 2019. augusztus 26-án. Fotó: Carlos Barria / Reuters) 

Rovatok