Index Vakbarát Hírportál

Az Erdogan jelöltjét legyőző isztambuli főpolgármesterrel találkozott Karácsony Gergely

2019. augusztus 28., szerda 13:37 | aznap frissítve

Ekrem İmamoğluval, Isztambul ellenzéki főpolgármesterével találkozott Karácsony Gergely  ellenzéki főpolgármester-jelölt a Boszporusz parti nagyvárosban.

Karácsony a Facebookon azt írta:

A szeretet legyőzi a zsarnokságot, mert nem megosztja, hanem összehozza az embereket. Ezt az útmutatást kaptam ma. Tanulságos beszélgetés volt, megtisztelő a támogatása!

Karácsony szerint Isztambul a magyar rezsimre sokban hasonlító erőszakos, illiberális hatalommal szemben a változásra szavazott, kezébe vette a sorsát, ezzel reményt adott minden szabadságszerető embernek.

A szekuláris (kemalista) szociáldemokrata Köztársaság Párt (CHP) által indított Ekrem İmamoğlu  idén júniusban legyőzte az Erdogan-féle kormánypárt jelöltjét a megismételt főpolgármester-választáson.

A választást sokan Erdogan elleni népszavazásnak fogták fel. İmamoğlu a választási győzelem után bejelentette,  a működőképes városvezetés érdekében kész együttműködni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel és a kormánnyal. İmamoğlu nemrég  megszüntette öt kormányközeli alapítvány önkormányzati támogatását, köztük olyanokét, amelyek vezetésében még Erdogan gyerekei is helyet kaptak.  

Rovatok