Index Vakbarát Hírportál

Drogcsempészés miatt ült három hónapot, pedig csak méz volt nála

2019. augusztus 29., csütörtök 12:01

Három bödön mézzel utazott szülőhazájából, Jamaikából vissza az Egyesült Államokba egy férfi tavaly decemberben, amikor lekapcsolták a reptéren és három hónapig nem is engedték el.

Leon Haughton táskáját és mézét a baltimore-i nemzetközi reptéren vizsgálták meg, majd közölték vele, a drogteszten fennakadtak a bödönei.

"Azt mondták, hogy metamfetamin miatt vesznek őrizetbe, én meg kérdeztem, milyen metamfetamin?" - idézi a 46 éves férfit a CNN. A vádirat szerint a férfi Jamaicában az út mentén vette valakitől a mézeket, a reptéri hatóság emberei viszont állították, hogy az valójában folyékony metamfetamin volt.

A férfi 82 napot töltött börtönben, és igen súlyos vádakkal nézett szembe egészen márciusig, amikor újra megvizsgálták a mézeket, és a második, laboratóriumi vizsgálat már egyáltalán nem mutatott ki semmilyen drogot.

"Mire kiengedtek a biztosításaim oda lettek, elvesztettem az állásom, mindent" - mondta a hatgyerekes férfi a CNN szerint. 

Az ügyészség szerint mégsem történt mulasztás, ugyanis a speciálisan kiképzett drogkereső kutya riasztott a csomagra, és a helyszíni teszt kimutatta a drogot.

Rovatok