Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták Trump titkárnőjét, mert fecsegett

2019. augusztus 30., péntek 20:58

Elbocsátották Donald Trump amerikai elnök személyi asszisztensét, miután magánjellegű információkat szivárogtatott ki az elnök családjáról, írta a New York Times.

A BBC szerint a 29 éves Madeleine Westerhoutot azután kényszerítették távozásra, hogy Trump megtudta róla, hogy újságíróknak beszélt egy vacsorán nemrég. A háttérbeszélgetős újságírói vacsorát New Jerseyben rendezték, egy hotelben, miközben Trump a szabadságát töltötte az onnan félórányi autóútnyira lévő klubjában augusztus elején. A nő ivott, és részleteket árult el az elnök családjáról, valamint arról pletykált, hogy egyes újságírók hogy próbálnak bejutni az elnökhöz. 

Azt nem tudni, hogy erről Trump hogy szerzett tudomást. Westerhout az elnökség első naptól kezdve együtt dolgozott Trumppal.

Az amerikai média Trump "ajtónállójának", "portásának" nevezte a nőt, akinek az irodája közvetlenül az Ovális Iroda előtt volt a Fehér Ház nyugati szárnyában.

A hírek szerint Fehér Házi tisztviselők régóta gyanították, hogy a nő nem megbízható, és azért keresi Trump közelségét, hogy hasznot húzzon belőle. Állítólag a korábban a republikánus pártban dolgozó nő feldúlt volt, és zokogott, amikor Trump győzött a választáson, utána mégis sikerült valahogy bedolgoznia magát az évi 145 ezer dolláros állásba. 

Amikor a veterán újságíró Bob Woodward egy interjúban panaszkodott Trumpnak, hogy az interjúkérelmét korábban blokkolták az elnök emberei, Trump azt mondta, Westerhouttal kellett volna beszélni. "Madeleine a kulcs. Ő a titok", mondta Trump. Állítólag az elnök sokszor úgy emlegette, hogy "szépségem".

Rovatok