Index Vakbarát Hírportál

A texasiak kezéből egy tömeggyilkosság sem csavarhatja ki a gépkarabélyt csak úgy

2019. szeptember 1., vasárnap 23:30

12 óra sem telt el azután, hogy egy közúti ellenőrzés után kirobbant lövöldözésben hét ember, köztük egy kétéves kisgyerek vesztette életét, 22-en pedig megsebesültek, és Texas azonnal lépett: sokkal szigorúbb feltételeket szabnak a fegyvertartással kapcsolatban, hiszen a törvényhozók is érzik, hogy abban az államban, amiben az USA történetének tíz legtöbb áldozatot követelő lövöldözései közül négy is megtörtént, csak a szigorítás lehet a megfelelő lépés.

Na persze.

Texas állam nemhogy szigorított volna a rendelkezéseken, hanem, tök logikusan, lazított rajtuk, mintha az lenne a cél, hogy a lehető legkevesebben éljék meg a felnőttkort arrafelé. A változások:

Van még, de ezekből is világosan látszik, hogy nincs az az iskolai lövöldözés, félőrült sorozatgyilkos vagy szerelmi csalódásában fegyver után nyúló egyetemista, aki meg tudná győzni az amerikaiakat arról, hogy ha nem teszik lehetővé a jónépnek, hogy gépkarabélyt vegyen a gyerek 12. születésnapjára, akkor a kicsi Mike 17 évesen nemigen fogja lelőni az őt pattanásos nyomi hülyegyereknek csúfoló osztálytársait.

Rovatok