Index Vakbarát Hírportál

Négy helikopteres hegyi mentést kell kifizetnie egy spanyol párnak

2019. szeptember 3., kedd 14:43

Négy helikopteres hegyi mentést kell kifizetnie egy spanyol párnak, írja az MTI. A 45 éves férfi és 36 éves párja az olasz Dolomitok hármas ormára, a Tre Cime di Lavaredóra akart feljutni, de nem ment könnyen a hegymászás, hiszen közben négyszer szálltak ki helikopterrel a mentésükre.

A négy mentés körülbelül 7500 euróba (2,5 millió forint) került.

A hegyimentőknek egyébként már a múlt héten is ki kellett menniük a párhoz, akkor éjjel találtak rájuk, de se lámpa, se hegymászó kötél nem volt náluk. Aztán a következő napokban – a férfi aggódó szüleinek kérésére – még háromszor kellett értük menni a szinte függőleges sziklafalhoz, de a barcelonai pár kétszer is visszautasította a segítséget, mert egyedül akartak továbbmászni.

Aztán 2750 méteres magasságban újra elakadtak, ekkor már attól féltek, hogy nem jutnak le maguktól, ezért egy menedékházba szállították őket.

A hegyimentők vezetője elmondta, hogy még soha nem kellett egy csoportnak négy különböző mentést szervezniük, viszont hangsúlyozta, hogy a mentés csak az orvosi ellátást igénylők számára ingyenes.

Rovatok