Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy turistabusz Új-Zélandon, többen meghaltak

2019. szeptember 4., szerda 09:49

Felborult egy busz, többen meghaltak Új-Zélandon

Súlyos buszbaleset történt Új-Zéland északi szigetén, Rotorua városánál. Az első hírek szerint több ember meghalt, amikor az őket szállító busz felborult. Az út valószínűleg csúszós volt, mert esett az eső. Az áldozatok turisták. Öt helikoptert és három mentőautót küldtek a sérültekért. Egy ember még mindig kritikus állapotban van, hárman könnyebb sérülésekkel megúszták. (Guardian)

Olvad a jég a franciák és az oroszok között

A regionális válságokról és a fegyverzet-ellenőrzésről, az „együttműködés lehetséges útjairól” beszélt telefonon Florence Parly francia és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. A francia védelmi minisztérium nyilatkozata szerint a két miniszter „áttekintette a fegyverzetkorlátozás, valamint az ukrajnai, a közel-keleti, a Perzsa-öböl menti és a Közép-afrikai Köztársaságban zajló válságok kérdéskörét”. Emmanuel Macron francia államfő augusztus végén kijelentette, hogy „újra kellene gondolni az Oroszországhoz fűződő viszonyt” és „feltárni a közeledés módjait”. (MTI)

Keresik a kaliforniai hajókatasztrófa okait

Csak a DNS-minták alapján tudják azonosítani a kaliforniai hajókatasztrófa áldozatait. „A kirándulóhajó 34 utasa közül senki nem élhette túl a katasztrófát” – erősítette meg Bill Brown seriff. Húsz utas holttestét már a felszínre hozták. Most a hajó stabilizálása a feladat.

Áder Grúziába látogat

Áder János államfő háromnapos hivatalos látogatásra Grúziába (Georgia) utazik. A magyar államfő Tbilisziben találkozik Szalome Zurabisvili elnökkel, Arcsil Talakvadzével, a parlament elnökével, valamint Őszentsége II. Illés katolikosz pátriárkával. Áder János az országba érkező külföldi államfők gyakorlatát követve ellátogat Mchetába és Odzisibe, az Európai Unió  Megfigyelői Missziójához (EUMM) is, ahol tájékozódik az EUMM tevékenységéről és találkozik a műveletben részt vevő magyar kontingens tagjaival. (MTI)

Rovatok