Index Vakbarát Hírportál

Csónakázni indult egy kanadai fiú, több évtizedes rejtélyt oldott meg

2019. szeptember 7., szombat 16:46 | aznap frissítve

Amikor Max Werenka kanadai tinédzser és pár társa hajókázni indult a családja víkendházától nem messze fekvő tóra, nem sejtette, hogy egy évtizede húzódó rejtélyes haláleset megoldásának lesz a részese. A tavon hajózva Werenka egy gépjármű sziluettjét vette észre a vízben, írja a CBC, azonban akkor még fogalma sem volt róla, hogy mit is talált valójában.

Hogy megértsük, mi is történt, tennünk kell egy kis kitérőt 1992 őszére, amikor egy 70 éves nő indult útnak Albertába egy esküvőre,

DE ÚTKÖZBEN MINDEN NYOM NÉLKÜL ELTŰNT.

A nő családja értesítette a rendőrséget, akik végül azzal jegelték az esetet, hogy a nő valószínűleg balesetet szenvedett, de nem sikerült a nyomára akadni.

Vissza 2019-be: Werenka szülei kihívták a hatóságokat a roncshoz, amely körülbelül 5 méter mélyen a víz alatt pihent, és bár évek óta jártak ki többen is a tóra, eddig senki nem vette észre. A kiérkező rendőrök elsőre nem találták meg a járművet, de Werenka ismét a segítségükre sietett, 

egy vízálló fejkamerával a vízbe merült, és levideózta a roncsot.

Miután kiemelték a 1986-os fekete Honda Accordot, a rendőrök egy nő holttestét találták benne. Ezen a ponton már valószínűleg senkinek nem nagy meglepetés, hogy a 1992-ben eltűnt asszony volt az. Az idős asszony feltehetően elaludt vagy egy vad miatt ránthatta félre kormányt, így történt a baleset – vélekedik az áldozat fia, aki örül, hogy végre kiderült, mi is történt az édesanyjával.

Werenka anyja elmondta, hogy büszke a fiára, amiért megtalálta a roncsot, és el sem tudja képzelni, milyen lehetett az asszony családjának 27 évig bizonytalanságban élni.

Rovatok