Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates, Elon Musk és Jeff Bezos is tovább találkozgatott az elítélt Epsteinnel

2019. szeptember 10., kedd 19:35 | aznap frissítve

Elismerte Bill Gates, hogy azután is találkozott Jeffrey Epsteinnel, hogy a nemrég öngyilkosságot elkövető üzletembert jogerősen is elítélték 2008-ban, amiért pénzt ajánlott egy gyermekprostituáltnak, írja a CNBC. A 2008-as ügyben Epstein bűnösnek vallotta magát, 13 hónapot börtönben töltött, és nyilvántartásba vették mint regisztrált szexuális bűnözőt. 

Ennek ellenére Gates és több más befolyásos ember nem szakította meg a kapcsolatot Epsteinnel.

Bill Gates állítása szerint a kapcsolatai miatt kereste meg Epsteint, aki köztudottan befolyással bírt a leggazdagabbak között. Gates azt remélte, hogy Epstein segít majd neki szponzorokat szerezni a jótékonysági céljaihoz. A Microsoft-alapító azt állítja, hogy soha nem voltak nők jelen a találkozóikon, és se baráti, se üzleti kapcsolat nem volt közte és Epstein között. Gates bizonyíthatóan tudott Epstein szexuális bűncselekményeiről.

De nem csak Bill Gates találkozott továbbra is az elítélt szexuális bűnöző üzletemberrel, a Business Insider szerint egy privát vacsorán részt vett Epsteinnel közösen Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla), Marissa Mayer (Yahoo), Sergey Brin (Google) is 2011-ben.

Az éves TED konferencia alkalmából szervezett elit partit, amit úgy ismertek, mint a „milliárdosok vacsorája”, a befolyásos irodalmi ügynök, John Brockman szervezte. Brockman szerves részt vállalt abban, hogy visszavezesse Epsteint a befolyásos emberek köreibe, miután 13 hónapot ült azért, mert egy 14 éves prostituáltnak ajánlott fel pénzt.

Júliusban kiskorúak szexkereskedelmének vádjával tartóztatta le az FBI az amerikai milliárdos vállalkozót, a 66 éves amerikai milliárdos öngyilkos lett a börtönben, felakasztotta magát.

Rovatok