Index Vakbarát Hírportál

Oroszországban 220 319 törvényt érvénytelenítenek az év végéig

2019. szeptember 11., szerda 19:15

Utasításba adta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szerdán a kormányzati apparátusnak, hogy szakértők bevonásával 2020 elejéig érvénytelenítsen 220 319, még a Szovjetunióban és Szovjet-Oroszországban meghozott jogszabályt.

Ezt maga a kormányfő jelentette be a Rosszija 24 hírtelevízió élő adásában. Konsztantyin Csujcsenko, a szabályozási guillotine elnevezést kapott reform végrehajtásáért felelős miniszterelnök-helyettes a csatornának elmondta, hogy Medvegyev ezzel az intézkedésével rekordot állított fel, mert

az eltörlendő 220 319 törvénynek csak a felsorolása 1992 oldal. 

A törvényekben szerepel többek között Szovjet-Oroszország népbiztosainak 1917-ben a nyolcórás munkaidő bevezetéséről kiadott dekrétumát és a szovjet-orosz minisztertanácsnak a főttkolbász-készítés, illetve a szárnyas- és nyúlhúsfeldolgozás műszaki feltételeiről szóló határozatát.

Medvegyev az intézkedést azzal indokolta, hogy a jogszabályok gátolják az ország fejlődését, és korlátozzák a gazdaság működését. Ugyanakkor arra a figyelmeztetett, hogy el kell kerülni az olyan helyzetet, hogy valamely terület, ahol erre szükség van, szabályozás nélkül maradjon.

(MTI)

Rovatok