Index Vakbarát Hírportál

Egy magyar alkalmazott tévedése miatt 20 millió forintba került egy brit párnak a budapesti hétvége

2019. szeptember 11., szerda 16:35

169 fontba, azaz bő 60 ezer forintba került volna egy fiatal brit pár romantikus budapesti hétvégéje, de pénzügyi rémálom lett belőle egy tévedés miatt, írja a Daily Mail brit bulvárlap

A sztori lényege, hogy a budapesti hotel munkatársa a két éjszakáért 60158 forint helyett véletlenül euróban vonta le a pénzt a 22 éves Charlotte Smith számlájáról.

Mármint 60158 euróban, ami 20 millió forint. 

A nő pedig aláírta az orra elé tett számlát a tranzakcióról, mert azt hitte, forintban látja az összeget.

Oké, egy sima tévedés, amit simán vissza lehet csinálni, gondolná az ember, de nem ennyire egyszerű a dolog. Az összeget ugyanis a Barclays bank annak ellenére levonta a bankkártyáról, hogy nem is volt rajta ennyi, sőt, alig volt rajta egy kis pénz, úgyhogy a nő rögtön gigantikus mínuszba került. 

Ezek után a hotel észrevette a hibát, és perceken belül visszatérítette a pénzt, de a nő nem örülhetett felhőtlenül: a Barclays nagyjából 3000 fontot, 1,1 millió forintot számolt fel tranzakciós, átváltási és minden egyéb díjként, ennyivel kevesebbet kapott vissza a nő, és a bank ezt nem is nagyon akarja visszatéríteni a nőnek. Ehelyett ennyivel mínuszba lökte a számláját. "Semmi rosszat nem tettem, mégsem segít a bank", panaszkodott a nő a lapnak, aki azt mondja, így nem tudja kifizetni a különböző hiteltörlesztései részleteit sem.

A nő azt állítja, egy hete küzd a bankkal, pánikrohamai vannak, nem tud aludni, de nem csak a visszatérítés hiánya miatt dühös, hanem eleve amiatt is, hogy a bank engedte levonni a gigantikus summát annak ellenére, hogy nem volt ennyi pénz a bankkártyáján (ami tehát nem hitelkártya volt). A bank annyit közölt, hogy nem tudnak minden tranzakciót folyamatosan monitorozni, a nő pedig engedélyt adott rá.

Frissítés: miután a brit médiában nyilvánosságra került az ügy, a bank közölte, hogy minden kárát megtéríti a nőnek, sőt, még 450 font (167 ezer forint) kártérítést is fizet neki ezen felül, írta szerda kora este a Sun.

A hotel egyébként a cikk szerint a BO 18 Hotel volt, ami a VIII. kerületben, a Corvin-negyednél van. A lap megpróbált kérdéseket feltenni a szállodának, de nem kaptak válaszokat.

Rovatok