Index Vakbarát Hírportál

Nyolc és fél millió forintnyi bírságot szedett össze két román kamionos egy közúti ellenőrzésen

2019. szeptember 12., csütörtök 19:35

Két román fuvarozó akkora bírságot szedett össze a napokban Franciaországban, hogy bekerültek vele az újságokba.

Franciaország északi részén, Lens közelében a Fresnes les Montauban autópálya kijáratnál tartottak ellenőrzést még szeptember elején a rendőrök, és kifejezetten a teherszállító járműveket célozták meg.

Ezért intették le a később elhíresült kamiont is. A spanyol cég járművét két román sofőr vezette, viszont az a hivatásos sofőr jogosítvány, amit használtak egyikükhöz sem tartozott. Ez volt az egyik büntetési tétel a 31-ből, amivel európai mércével mérve is brutális, 26250 eurós, vagyis nagyjából nyolc és félmillió forintos bírságot szedtek össze.

A maradék 30 szabálysértés közül 24 arra vonatkozott, hogy nem tartották be a kötelező pihenőidőre vonatkozó előírásokat. Volt, hogy a kötelező napi 9 óra helyett csupán 1 órát pihentek, de olyan is, hogy a maximum négy és fél órás folyamatos menet helyett nyolc óra ötvenöt percen keresztül hajtottak folyamatosan.

A francia rendőrök kiemelték, hogy az ilyen viselkedés nemcsak simán balesetveszélyes, de versenyhátrányba kényszeríti azokat a hivatásos fuvarozókat, akik egyébként rendesen betartják a közlekedési szabályokat.

(Trans.info)

Rovatok