Index Vakbarát Hírportál

Legalább 11-en meghaltak egy Rio de Janeiró-i kórháztűzben

2019. szeptember 13., péntek 15:08

Legalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte az MTI. A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak.

A kórház azon a részén, ahol a lángok felcsaptak, 103 beteg feküdt, akiknek a kimenekítésében az egészségügyi személyzet mellett a környékbeli lakosok is részt vettek. Az AFP francia hírügynökségnek több, a mentésben részt vevő civil azt mondta, a betegek biztonságba helyezése meglehetősen kaotikus körülmények között zajlott. Mások arról panaszkodtak, hogy a mentést nagyon megnehezítette a gyorsan terjedő füst is. Helyszíni beszámolók szerint az épület fölött is sűrű fekete füst gomolygott.

Sok ember az utcán, matracokon és hordágyakon várt a mentők kiérkezésére, akik a legsúlyosabb eseteket először egy közeli bölcsőde épületébe vitték át. A Globo 1 értesülései szerint a halálos áldozatok száma még nem végleges, a tűz eloltása után még zajlik az épület átvizsgálása.

* Sobe para 11 o número de mortos em incêndio no Hospital Badim, no Rio de Janeiro. Suspeita é que chamas começaram após um curto-circuito em um gerador. https://t.co/wWHv9Vtll2

— Twitter Moments Brasil (@MomentsBrasil) September 13, 2019

Rovatok