Index Vakbarát Hírportál

Huszonkilenc holttest darabjait találták száz műanyagzsákban Mexikóban

2019. szeptember 19., csütörtök 10:14

A mexikói hatóságok összesen 29 feldarabolt holttest darabjait találták meg száz műanyagzsákba csomagolva, egy illegális tömegsírban az ország nyugati részén található, kifejezetten erőszakos államnak számító Jaliscóban - írja a Reuters.

Gerardo Solis, Jalisco állam főügyésze azt mondta: szeptember első hetében, Zapopan település közelében találtak rá a nyomozók 13 holttestre és további 16 holttest darabjaira. Az áldozatok között két nőt azonosítottak. A hatóságok azt is közölték, hogy legalább négy elítélt bűnöző volt a halottak között, az általuk elkövetett bűncselekményeket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A megtalált holttestek száma a nyomozás előrehaladtával tovább emelkedhet - állítja egy, az ügyet ismerő, de névtelenül nyilatkozó ügyészségi dolgozó.   

Mexikóban gyakori, hogy a drogkartellek tagjai elrabolják és megölik a riválisaikat, a holttestektől pedig illegális temetőkben szabadulnak meg. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy a most felfedezett tömegsírnak is köze lenne a drogháborúhoz.

Az ugyanakkor köztudott, hogy Jalisco államban működik több drogkartell is. Köztük Mexikó egyik legveszélyesebbje: a Jalisco Új Nemzedék Kartell is, amit az Egyesült Államokban a világ öt legveszélyesebb bűnszervezete között tartanak számon a hatóságok.

Rovatok