Index Vakbarát Hírportál

Két áldozata már biztosan van az Imelda viharnak Texasban

2019. szeptember 20., péntek 07:16 | aznap frissítve

Több mint ezer embert mentettek ki csütörtökön a texasi Houstonból, ahol az Imelda nevű trópusi vihar tombol.

Greg Abbott texasi kormányzó a déli tagállam tizenhárom megyéjét katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította, és ezeken a helyeken kötelező kiürítést rendelt el, miután a trópusi vihar szerda óta az állam déli részein tombol.

A vihar erős széllökésekkel, heves esőzésekkel és áradásokkal érkezett Texas déli partvidékéhez.

Több utat le kellett zárni, sok helyen az emelkedő áradat miatt a háztetőkre menekültek az emberek, ott várva a segítséget. Néhol csípőig érő áradat hömpölyög.

Több mint hetvenezer lakás maradt áramszolgáltatás nélkül Houston környékén. Texas legnagyobb és az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában leállt a közösségi közlekedés is, egyetlen busz sem jár.

A houstoni nemzetközi repülőtér csütörtök reggel még nem indított és nem fogadott gépeket, később pedig jelentős késéssel indultak a járatok, illetve egyes érkező járatokat más repülőterekre irányítottak. 

Az Imelda vihar nemcsak Texas Mexikói-öböl mentén fekvő vidékeit sújtja, hanem Louisiana állam egy részét is.

Frissítés: Az Apnews írt délután arról, hogy az Imelda vihar tombolása után Texas egyes részei víz alá kerültek, emiatt több helyi is csapdába szorult. Két ember meghalt, többszázan pedig mentésre várnak. A vihar miatt több légitársaság törölte járatait, a helyiek közül sokan autóikkal próbáltak meg a vízzel elárasztott utcákról kijutni. Van, ahol a vízmagasság elérte a 2-2,5 métert is, ahogy ez a portál videóján is látható:

Rovatok