Index Vakbarát Hírportál

Újabb nyomot találhattak a 38 éve eltűnt, 2 éves brit kislány ügyében

2019. szeptember 25., szerda 17:04 | aznap frissítve

Újabb nyomot találhatott a brit rendőrség a 38 évvel ezelőtt Németországban eltűnt kislány, Katrice Lee ügyében, írja a Guardian. A lapnak a brit rendőrség szóvivője megerősítette, hogy egy ház kertjében végeztek vizsgálatokat az angliai Swindonban, és olyan bizonyítékot találtak, amely alapján őrizetbe vettek egy embert. Az illető szabadlábon védekezhet, de a nyomozást tovább folytatják.

A The Sunnak szemtanúk azt mondták: fehér ruhás igazságügyi orvosszakértők vizsgálódtak egy ház hátsó kertjében, ahol felszedték a járólapokat a teraszon, majd egy kis fekete csomagot emeltek ki onnan.

Katrice Lee éppen 2 esztendős volt, amikor 1981-ben eltűnt egy németországi bevásárlóközpontból. A kislány apja abban az időben a brit hadsereg tagjaként családjával együtt Németországban állomásozott. 1981. november 28-án, a kislány 2. születésnapján bevásárolni mentek a paderborni katonai bázishoz tartozó áruházba.

Mivel nem találtak parkolóhelyet, az apa az autóban maradt, az áruházba az anya, Katrice és a nagynénje mentek be. Már fizetni akartak a pénztárnál, amikor az édesanyának eszébe jutott, hogy még vennie kell egy zacskó chipset. A kislányt addig a nagynénjére bízta, de Katrice elindult a zsúfolt áruházban az anyja után. A pénztárnál álló nagynéni azt hitte, a kislány megtalálta az anyját, de Katrice soha többé nem került elő. Örökre nyoma veszett.

Hiába indult nagy erőkkel nyomozás, a kislány sorsáról 38 éve nem tudni semmit. Az eltűnéséről szóló akta az évek során 11 ezer oldalasra duzzadt. 2018 májusában német rendőrök a paderborni stadion közelében lévő folyó partját ásták fel, de ott sem találtak semmit.

Miután holttestet nem találtak, Katrice Lee-t azóta sem nyilvánították halottá. Richard Lee, a lány apja a Mirrornak azt mondta: semmi mást nem szeretnének már, csak bizonyosságot lányuk sorsáról.

Rovatok